[...] o rozgałęzionej budowie cyklicznej, Palatynozę® oraz skrobię z kukurydzy woskowej - 6 form chemicznych kreatyny, w tym najbardziej skoncentrowana forma kreatyny na świecie + peptydy CreaPep - NOP 47™ wzbogacony w selektywne peptydy bioaktywne wzmacniające tlenek azotu (NO) - Osiem różnych matriksów, w celu pokrycia zapotrzebowania organizmu na [...]
[...] wytwarzania przez bakterie probiotyczne substancji działających hamująco, a nawet zabójczo w stosunku do bakterii szkodliwych (kwas mlekowy, nadtlenek wodoru i specyficzne peptydy zwane bakteriocynami). Obniżenie liczby lub aktywności mikroflory szkodliwej oznacza jednocześnie zmniejszenie aktywności wytwarzanych przez nią enzymów, z których [...]
[...] na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych [...]
[...] Jednakże proces przeróbki jest na tyle zaawansowany, ze ma to niebagatelny wpływ na cenę takiego izolatu. Są jeszcze hydrolizaty czyli enzymatycznie pocięte na drobne peptydy skoncentrowane lub wyizolowane białka serwatkowe a ich rolą jest dodatkowe skrócenie czasu trawienia i wchłaniania aminokwasów oraz zmniejszenie alergenności białek [...]
[...] na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych sznurów korali, a później [...]
[...] aminokwasów i peptydów. Wchłonięte aminokwasy, dostając się z krwią do wątroby, ulegają rożnym przemianom lub biorą udział w syntezie białek osocza krwi. Wolne aminokwasy, peptydy lub białka, wraz z krwią, przedostają się do mięśni, gdzie pełnią dwie zasadnicze funkcje: wykorzystywane są do syntezy nowych białek oraz stanowią źródło energii dla [...]
[...] niskich temperaturach koncentraty serwatki zachowują bardzo dużo ilość wszystkich frakcji białkowych (średnio 90-96% białka jest nie denaturowana i zawiera wszelkie aktywne peptydy). Wadą koncentratów jest przeciętna ilość czystego białka na 100g odzywki - zazwyczaj 65 do max 80%. Dlaczego więc pisze ze koncentrat mimo mniejszej ilości czystego [...]
[...] Otóż jest wręcz przeciwnie. Obecność białek serwatkowych pochodzenia owczego lub koziego jest bardzo pożądana. W procesie ich trawienia powstają bowiem biologicznie aktywne peptydy, które spełniają wiele pozytywnych funkcji w organizmie człowieka. Takie peptydy powstają również oczywiście na bazie białek pochodzenia krowiego, ale przez dodatek [...]
[...] na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych [...]
[...] narażonym na przeciążenia stawów, w tym sportowcom, ludziom z nadwagą i w podeszłym wieku. - Mocne stawy i piękna skóra - Kompleksowy renowator chrząstek - Wysoce bioaktywne peptydy kolagenowe Ruch sprawia że odczuwasz dyskomfort, który ogranicza Twoją codzienną aktywność? Chcesz dać z siebie wszystko podczas treningów, ale boisz się o swoje [...]
[...] katabolizm mięśni i zwiększają regenerację powy¬siłkową skuteczniej niż napoje zawiera¬jące tylko węglowodany. Silnie zhydro-lizowany preparat serwatki zawiera głów¬nie dipeptydy i tripeptydy będące naj¬lepszym źródłem aminokwasów spoży¬wanych podczas treningów. Dostarczanie białek, z powodu procesu trawienia, jest powolne a wchłaniane do krwi [...]
[...] hydrolizowane białka serwatkowe. Hydrolizowane białka serwatkowe mogą zawierać fragmenty peptyd serwatkowych, które są takiego rozmiaru molekularnego co glikomakropeptydy i mogą nawet być w analizie ocenione jako identyczne, jednak nie są to glikomakropeptydy. Mimo to etykiety suplementów białkowych podają, że zawierają pewną ilość [...]
[...] na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych [...]
[...] na otrzymanie idealnie przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego,pochodzącego z różnych źródeł białkowych ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Wspomniane zjawisko hydrolizy enzymatycznej można porównać do ściśle przemyślanego rozcinania kilku jednokolorowych [...]
[...] na negatywne skutki działania nadmiaru tych bardzo reaktywnych cząsteczek. Poza leucyną i aminokwasami siarkowymi istotnymi składnikami białek serwatkowych są bioaktywne peptydy i glutamina, które to wzmacniają układ immunologiczny i obronę antyoksydacyjną ustroju dzięki czemu przyczyniają się do szybszej regeneracji po intensywnych [...]
[...] Pamiętamy, że wydajność wysiłków siłowych ograniczana jest przez wzrastające w efekcie ich trwania zakwaszenie. I tu właśnie wkracza beta alanina!... Ten aminokwas tworzy dipeptydy beta alanylowe i beta alanyloimidazol, które są najsilniejszymi, biologicznymi „odkwaszaczami", działającymi właśnie, głównie we wnętrzu szybkich włókien mięśniowych. [...]
[...] tylko laktoalbumina oraz białka odpornościowe natomiast w serwatce mleka krowiego oprócz laktoalbuminy i białek odpornościowych(albumina serum, immunoglobuliny, glikomakropeptydy), występuje tez laktoglobulina, której jest aż trzykrotnie więcej niż laktoalbuminy! Frakcja laktoglobuliny posiada nieco inny skład aminokwasowy niż laktoalbumina a [...]
[...] przyswajanego przez organizm sportowca zmodyfikowanego pochodzącego z różnych źródeł białkowych lub tylko z jednego źródła ( białka mleka, jaj, soi) preparatu zawierającego peptydy i wolne aminokwasy. Co ciekawe pewne peptydy wchłaniają się znacznie szybciej niż pojedyncze aminokwasy, ponad to odpowiednio zaprojektowane peptydy są idealnym [...]
[...] Makrocząsteczki, takie jak tłuszcz czy białka, są zatrzymywane, zaś substancje posiadające mniejszą masę cząsteczkową, jak choćby sole mineralne, kwasy, niskocząsteczkowe peptydy czy laktoza przenikają przez membranę. W taki sposób otrzymywane są koncentraty o stężeniu białka od 30 do 50 %. Izolaty białek serwatkowych (WPI) zawierają w swoim [...]